In de Voortuin is er nu van alles om te oogsten. Natuurlijk de planten die we al weken kunnen eten zoals: de pluksla, rucola, munt, bieslook en heel veel andere kruiden. Maar inmiddels zijn er ook regelmatig heerlijke courgettes klaar.
Wat onbekender is het raapje of de bietenraap. We hebben een heel veldje rechts van het tegelpad. Kijk of er al wat grotere raapjes tussen staan en die kun je oogsten. Dan is er ook weer ruimte voor de andere rapen om te groeien. De raap én het blad kun je eten.
We kunnen ook al weken snijbiet oogsten. Maar hoe doe je dat? Knip, pluk of snijd de buitenste bladen af, en laat de binnenste bladen staan. De plant zal dan van binnenuit telkens nieuwe bladeren laten groeien. Wat doe je met de snijbiet? Eigenlijk is het een soort spinazie en kun je bijvoorbeeld stoven met een uitje en andere groenten. Op de informatieve website van Diana’s mooie moestuin staat een lekker recept. Maar ook op de website van Odin kun je lekkere recepten vinden.