Het was druk op de gmjd-dag

Martien Op den Velde maakt samen met kinderen uit de buurt een muurschildering
Martien Op den Velde maakt samen met kinderen uit de buurt een muurschildering
Wethouder Mirjam de Rijk opent de Voortuin officieel door de onthulling van het informatiebord
Wethouder Mirjam de Rijk onthult het informatiebord

Zondag 9 juni 2013 werd de Voortuin  officieel geopend. Daar hebben we een feestje van gemaakt met hapjes, drankjes, muziek, een mooie kruidencorsage voor de wethouder, een workshop pesto maken en een workshop zaadbommen maken. Er was een plantenmarkt met stekjes uit de Voortuin. En kinderen uit de buurt zijn gestart met een kleurrijke muurschildering.

Er kwamen meer dan 100 bezoekers: mensen uit de wijk en bezoekers aan de groen-moet-je-doen-dag. We hebben veel enthousiaste reacties gekregen. Dat alle buurtgenoten zelf mogen oogsten, vindt iedereen heel bijzonder. Bezoekers waren nieuwsgierig naar hoe we de tuin hebben opgezet. En veel van onze buren van ‘Ons Buiten’ kwamen kijken. (Fijn dat we gebruik mogen maken van opslagruimte bij hen.) Een mevrouw kwam een kruisbessenstruik langs brengen die te groot is voor haar eigen tuin. Een meneer snoeide  het onkruid bij het bankje. En natuurlijk waren er mensen van de gemeente om te kijken wat er van al onze plannen terecht is gekomen. Op de fotopagina en op flickr staat een leuke impressie van de dag.

We hebben maar liefst 101,20 euro verdiend met de verkoop van stekjes voor het Prinses Maxima centrum voor kinderoncologie. Dat is een mooi resultaat.

2 antwoorden op “Het was druk op de gmjd-dag”

  1. Ik was met mijn dochtertje op 09 juni 2013 aanwezig, wat een gulle mensen die leuke, mooie en gezonde dingen met anderen delen, jullie zijn een voorbeeld voor alle mensen op aarde, ik vond het heel gezellig en mijn dochter Amira ook, die mocht knoflookboter maken, was heel gezellig, dank u.

Reacties zijn gesloten.