Heel veel nieuwe plantjes

20130514-171115.jpg
Zaffa plant de aardbeien

Zondag 12 mei is er weer hard gewerkt op de meewerkdag. De plantenbakken zijn gevuld met aardbeien en ingezaaid met bloemen door Zaffa. Voedzame tuinaarde is tussen de struiken verspreid en er blijken overal zaadjes van vorig jaar op te komen. En dus hebben we zonnebloemen, cosmea en goudsbloemen op de goede plekken gezet. Monique en Karin hebben potjes gevuld met deze nieuwe plantjes zodat we ze volgende maand kunnen uitdelen. De dochter van Liesbeth had enthousiast voorgezaaid op hun balkon en kon er nu broccoli en courgette geplant worden. Dick had zaad meegenomen uit Portugal, dus we kunnen deze zomer kennismaken met portugese kool. Brigitte en Liesbeth hadden heel kleine plantjes gekocht bij de Driehoek. Dus binnenkort hebben we weer sla.

20130514-170853.jpg
Myra wiedt de heermoes

Hanneke, Myra, Agniet en Jenny gingen opgewekt de heermoes en ander onkruid weghalen. Aan het eind van de ochtend hebben we de eerste spinazie geoogst! Heerlijk. Er zijn heel wat zaden mee naar huis genomen om voor te zaaien.
En we kregen bezoek van een mevrouw die helemaal blij was met wat we in de tuin doen. Ze vindt dat het helemaal opgeknapt is. Leuk als iemand blij is met ons werk en nog leuker als iemand ook nog eens de moeite neemt om dat te vertellen. Dank u wel!

Wil je meer foto’s van de meewerkdag zien? Kijk dan op onze pagina op flickr.