Een mooie lentedag

Vrijdag 12 april zijn de fruitbomen geleverd en geplant in De Voortuin. Er staan nu een walnoot, een kweepeer, een moerbei, een pruimen- en perenboom in en nabij het grasveld rondom de cirkel. Wat zal het er prachtig uitzien als deze bomen blad en vrucht gaan dragen. De betonnen bielzen die bij de kruidencirkel liggen zijn voorzien van houten planken. Zo hebben we nog meer plek om te zitten en van De Voortuin te genieten. Nieuw zijn  de drie grote bakken waar we ‘op niveau’ kunnen gaan tuinieren.

Zondag 14 april was de meewerkdag in De Voortuin. Het was de eerste warme dag van het jaar en de prunussen die in het aangrenzende grasveld staan bloeiden en bloeien nu ook nog, prachtig roze. We hebben flink doorgewerkt: meidoorn, lijsterbes, hazelaar, mispel en krent kregen een plaats in de onlangs gemaakte border langs de Romerostraat. Tussen de heesters zijn aardappels gepoot. Bij de ingang van de cirkel achter het talud staat nu een aantal rimpelrozen. De rozenbottels van deze rosa rugosa zijn eetbaar en kunnen straks zo in de jam! Voorzichtig komt het loof van de geplante bollen tevoorschijn in het bollenlint. Door de late aanplant is het nog even afwachten of alle bollen zullen gaan bloeien dit jaar.

Ook de groentebedden zijn aangepakt. Zo zijn er snipperpaadjes gemaakt en zijn er o.a. sjalotjes en radijsjes geplant. Ondanks het koude weer dat we hebben gehad, komt de spinazie goed op! Er is natuurlijk nog veel te doen, kijk op de kluslijst als je zin/tijd hebt om in De Voortuin te tuinieren buiten de meewerkdagen om.

Aan het werkSONY DSC