We kregen foto’s toegestuurd van buurtgenoot Karin. Zij maakte Waraq Eineb, gevulde druivenbladeren, met het blad van onze druif. Het ziet er heerlijk uit en het was ook heerlijk! Wil je dat ook proberen? Op internet staan veel recepten van dit Libanese gerecht. De druiven in de Voortuin hebben genoeg blad om heel Voordorp te voeden. Pluk dus gerust. Juist in deze tijd is het belangrijk om het blad rondom de trossen weg te plukken zodat de druiventrossen voldoende licht krijgen om goed te groeien.
Heb jij iets lekkers gemaakt met ingrediënten uit de Voortuin? Laat het ons weten, of maak een mooie foto en stuur ‘m op.
Niet alleen eten uit de Voortuin is lekker, maar werken in de Voortuin natuurlijk ook. We willen de lange zomeravonden gebruiken om gezamenlijk wat werk te doen met voldoende afstand tot elkaar. Wekelijks zullen we een avond plannen vanaf half acht. De eerste avond is donderdag 25 juni. Wees welkom om de handen uit de mouwen te steken of even aan te waaien en te genieten van de tuin.
Welke avond we aan de slag gaan, laten we weten via de what’s appgroep. Wil jij op de hoogte gehouden worden en zit je nog niet de what’s appgroep, meld je aan.
Tot de tuin!
Jenny