Reacties

Graag horen wij wat andere Voordorpers van de Voortuin vinden of hoe zij de Voortuin gebruiken. Wil jij je ervaringen met ons delen? Gebruik het contactformulier.


 

Beste Voortuinvrouwen en met name Brigitte Venturi. Zij weet wie ik ben. We hebben contact gehad zo’n 4 of 5 jaar geleden, omtrent illustraties voor VOEK. Inmiddels woon ik in Engeland, al ruim 3 jaar, met een hoop groen om te doen om me heen.

Ik wil Brigitte graag een compliment toezenden van overzee, voor het initiatief van VOEK en de Voortuin in Voordorp en ook al is VOEK geeindigd, er is nog steeds een aantal activiteiten annex projecten dat eruit voortvloeit, met denkers en doeners.

Het hebben genomen van een initiatief en dat ook tot een einde brengen, op een bepaalde manier, is iets wat ik zelf heb ervaren als eigenares van het eerste biologische afhaal-catering bedrijf in Holland. Ik noemde mijn bedrijfje Andermaal.
Dat startte in 1991 aan de Oudegracht, waar vroeger het magazijn was van de winkel De Santekraam. Duurde tot 1995 en toen is het gestopt. De intentie was om een zaadje te planten, zodat er meer biologische catering zou komen. Nou, dat is gebeurd!

Als pionier is het soms een onderdeel van dat “neerzetten”, dat de oorspronkelijke vorm stopt of verandert, al komt er meer van hetzelfde als spruitend initiatief uit voort, als nieuwe bloemknoppen aan een plant.

Alle goeds wens ik jullie met de voortzetting van de Voortuin en wat nog meer gaat groeien en bloeien. Ik geloof meer en meer in het buurtbewoner initiatief van uit de formule “van de bodem omhoog”. Dat gaat hier ook meer en meer komen.

Hartelijke groet van Marian van der Veen
29 augustus 2018


myra

“Een meneer uit de ronde flat kwam ons deze afvalknijper brengen, zodat we gemakkelijker het afval kunnen verzamelen.”
Myra (9 februari 2013)


“Ik zou het leuk vinden om een kort berichtje achter te laten wat je hebt geoogst. Voor mij was dat vandaag (voor de pompoenrisotto):
– 8 takjes tijm
– 1 takje salie”
Marc (2 oktober 2013)


rudy

“We zijn dit weekend, toen de familie op bezoek was, even door de Voortuin gewandeld. Dat is een leuk wandelingetje. De hele familie vond het leuk om te zien wat er allemaal groeide.”
Rudy (11 september 2013)


schildpad

“Mag ik wat sla plukken voor mijn schildpad?”
Jongen uit de flat (8 september 2013)


goudsbloem

“Ik pluk goudsbloemen in de Voortuin, die gebruik ik vooral voor hun geneeskrachtige werking. Als ik dat doe , dan haal ik gelijk de uitgebloeide bloemen weg, zodat ze de hele zomer door nieuwe bloemen blijven maken.”
bezoekster uit Voordorp (31 juli 2013)


tieneke

“Als we hier kruiden komen plukken, halen we gelijk even wat onkruid weg. Dat is toch het minste wat je kunt doen, als je hier gratis mag plukken.”
Tieneke (12 juli 2013)


“Ik was met mijn dochtertje op 09 juni 2013 aanwezig, wat een gulle mensen die leuke, mooie en gezonde dingen met anderen delen, jullie zijn een voorbeeld voor alle mensen op aarde, ik vond het heel gezellig en mijn dochter Amira ook, die mocht knoflookboter maken, was heel gezellig, dank u.”

Kadra (26 juni 2013)