Voorjaar in De Voortuin

Zondag 8 maart was een heel mooie zonnige tuinwerkdag. We hebben een begin gemaakt met het uitvoeren van alle plannen die we, in de winter, voor de moestuin hebben gemaakt.

De kruidentuin wordt dit jaar -voor een deel- opnieuw ingericht. Werk aan de winkel dus! Zo hebben we de oude aardbeienplanten verwijderd, net als een deel van de bieslook en de munt. Ze maken plaats voor nieuwe kruiden die we dit voorjaar nog gaan planten, zoals Chinese bieslook en pimpernel. En niet alleen komen er nieuwe kruiden. Brigitte heeft samen met haar vader ijzeren houders met leisteen naambordjes gemaakt die bij de kruiden komen te staan.

Ook de groentebedden hebben we onder handen genomen en klaar gemaakt voor een nieuw zaai- en pootseizoen. De golvende heesterrand wordt iets uitgebreid; de frambozenstruiken verhuizen ernaar toe en later gaan we er ook pompoenen planten. Het teeltplan zal binnenkort op de website worden gepubliceerd.

We hebben er lang op gewacht, maar nu is dan toch de nieuwe grote picknicktafel geplaatst. De tafel en banken zijn van kastanjehout en we zijn er erg blij mee.

Een nieuw tuinseizoen is van start. We hebben er zin in!

De krokussen luiden het voorjaar in.
De krokussen luiden het voorjaar in.

Brigitte en Dick overleggen over de groentebedden
Brigitte en Dick overleggen over de groentebedden

De nieuwe picknicktafel!
De nieuwe picknicktafel!