Snijbiet oogsten

Alleen de buitenste bladeren van de snijbiet moet je oogsten
Alleen de buitenste bladeren van de snijbiet moet je oogsten

Eén van de groentes die je het hele seizoen kunt oogsten is de snijbiet. Ze zien er prachtig uit én ze zijn ook nog eens heerlijk om te eten. Om elke keer opnieuw te kunnen oogsten, moet je ervoor zorgen dat de plant door blijft groeien. Dat kan door het middelste gedeelte van de plant te laten staan. Oogst dus alleen de buitenste bladeren.

Hier vind je een snel en lekker wokrecept van snijbiet met aardappel en bacon. Er is ook een website met meerdere snijbietrecepten.

Heb jij nog een lekker snijbietrecept? Laat het ons weten.

 

Eén antwoord op “Snijbiet oogsten”

  1. Het blad van snijbiet maak ik vaak klaar op dezelfde manier als spinazie. In pastagerechten bijv. : lasagnes of gevulde canelloni.
    Dit week-end heb ik trouwens reuzespinazieblad (zie vorig artikel op de site) gebruikt in de vulling voor canelloni. Het was lekker scherp. En omdat je spinazie beter niet kan opwarmen, heb ik de rest koud in kleine portie geserveerd met een crème fraîche sauce (+ bieslook uit de kruidentuin).

Reacties zijn gesloten.