Goed verdiende rust

Even, slechts een paar dagen, was de Voortuin in december compleet stil en wit. Zo mooi! Dit markeerde de intrede van de winter, winterslaap voor de planten, winterrust voor de tuiniers.

Dit jaar was een goed jaar voor onze collectieve tuin: ons vaste clubje blijft enthousiast bezig en nieuwe mensen zijn ons team komen versterken. De gezamenlijke werkmomenten zijn altijd heel gezellig. De burendag van september was een succes, mede dankzij de bijdrage van de buurtjongeren van de Biltse Grift (Abrona). De gemeente blijft ons ook steunen en de samenwerking met de wijkmedewerkers is altijd prettig.
Qua oogst kunnen we ook tevreden zijn: Nooit hebben we zoveel wortels geoogst, de boerenkool staat er nog heel krachtig bij en dankzij de compost en onze manier van tuinieren zitten veel wormen in de grond. En er hangen nog steeds kiwi’s aan de pergola!

Als teken van het harde werken van ons allemaal: de heermoes vertoont zich minder in de kruidentuin. Met deze plant hebben we een haat-liefde relatie: het is een onkruid omdat het overal opkomt maar het is ook een zeer rijke plant die heel goed voor de grond en de planten is.

Al met al kunnen we trots zijn op onze buurttuin die wij al 5 jaar koesteren. En dat is niet alles. We hebben leuke plannen voor 2018, met onder andere een uitbreiding van de moestuin en het plaatsen van extra banken: Voor iedereen, om uit te rusten, met elkaar te zitten praten en van de Voortuin te genieten.