April: de prunussen zijn op hun top

IMG_2087Zondag kunnen we volop genieten van de bloeiende prunussen. Het is fijn want hun bloeitijd is meestal heel kort.

De kruidentuin schreeuwt om aandacht. Het model is er een beetje uit! Wat moet dan gebeuren? De paden weer duidelijk maken, compost op de grond aanbrengen en harken, nieuwe plantjes planten, zaaien, water geven.  Hanneke heeft een mooie tekening van wat waar komt te staan zodat het voor iedereen duidelijk is.

In de moestuin valt ook veel te zaaien en planten: tuinbonen, radijs, spinazie, snijsla…(zie de rubriek Tuinkalender). We planten en zaaien op basis van een  teeltschema dat rekening houdt met de vruchtwisseling. Er zijn daarom 6 vakken en we gebruiken bordjes om aan te gevan wat waar staat. De vak van de aardappelen is trouwens al vol!

Neem o.a. je kruiwagen mee, als je die hebt. En al je zaden, voor het zaaien ter plekke maar ook om thuis vòòr te zaaien (bloemen bijv.). Potjes zijn welkom.

Nog iets: we zullen vast geen tijd meer hebben om aan de compostbakken te werken. We kijken of we volgende week op een avond, de woensdagavond bijvoorbeeld, een ‘echte’ composthoop kunnen maken.