Aan de slag op meewerkdag van 12 maart

Teeltplan 2017

De tuinkriebels steken al flink de kop op. In maart kunnen we immers starten met het zaaien in de volle grond! Nog niet zoveel, maar toch…Sla en radijs zijn het eerste aan de beurt. Met houten stokjes kunnen we vervolgens gelijk aangeven wat waar is gezaaid.

Deze maand kunnen ook een aantal groenten al geplant worden. Daarvoor zijn we naar de plantenmarkt geweest om koolrabi te kopen, zomerandijvie, uien en sjalotten en spinazie. Deze laatste groente moet flink bemest worden.

De werkzaamheden voor zondag 12 maart staan zo vermeld dat duidelijk is welke voorrang hebben:

  • Het weghalen van alle frambozen bij de strook naast de pergola. Een gedeelte verplaatsen naar de golvende muur en flink composteren en voorzien van houtsnippers. De overige stelen kunnen worden bewaard voor vlechtwerk.
  • Het planten van koolrabi (4 in vak A), zomerandijvie (6 in vak D) , sjalotten en uien (6 van ieder in vak F). Evt. nog wat slaplantjes in vak B en D). Als het lukt om zomerknoflook te kopen, mag deze ook de grond in.
  • Het uitdelen van zaad voor sla en koolrabi om thuis op te kweken.
  • Van wilgentakken kunnen we bonenstaken maken en deze neerzetten in vak B. We willen hiertussen eetbare bloemen zaaien om lege stukken grond een vrolijk aanzien te geven!
  • Ook is het maken van 5 lage en 1 hoge afscheiding (tussen van D en E) wel handig om alle vakken duidelijk te markeren.
  • Mochten we nog tijd over hebben, kunnen we: de aardperen evt. nog oogsten en uitdunnen /takken van de passiebloem versnipperen om een ondergrond te maken voor de compostbak.

Het overzicht van de vakken met het teeltplan voor 2017 waar de verschillende soorten groenten komen, kun je aanvragen bij Brigitte. Zij kan het je mailen.

Tot zondag, tussen 11.00 en 13.00 uur is iedereen welkom!

Nelleke